Almanya Vizesi Nasıl Alınır – Aile Birleşimi Vizesi – Gerekli Evraklar

Almanya vizesi için gerekli evraklar

(Almanya vizesi Almak için burayı tıklayabilirsiniz veya 0552 222 44 45 Arayabilirsiniz)

Almanya vizesi başvurunuzdan önce mutlaka gerekli evrakları eksiksiz olarak hazırlayın. Önemli eksikleriniz olduğunda başvurunuz kabul edilmeyebilir veya kabul edilse dahi vize talebiniz olumsuz sonuçlanabilir. Bu konuda tecrübeniz yok ise iletişim kurunuz.
HER BAŞVURU SAHİBİNİN AYRI AYRI HAZIRLAMASI GEREKENLER
Tam ve eksiksiz olarak doldurulmuş
Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmayan en az başvuru esnasında 6 ay geçerlilik süresi bulunan pasaport varsa bir önceki pasaportunuz.
İki adet biometrik ölçülere uygun fotoğraf
Tüm seyahat süresini kapsayan, 30000 € tutarında teminat sunan, Avrupa ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunan zorunlu seyahat sağlık sigortası.
Gidiş dönüşünüzü gösteren belgeler, uçak bilet veya rezervasyon fotokopisi vs.
Almanya’dan size gönderilen davetiyelere ilişkin belgeler davetiye gönderenin kimlik veya pasaport fotokopisi ve son üç aylık maaş bordrosu, Eğer gidiş amacınız aile veya arkadaş ziyareti değilse ek olarak otel rezervasyonu da yaptırmanız gerekecektir.
Son üç aya ait banka hesap ekstreleriniz. Banka’dan kaşeli imzalı özellikle olarak maaş aldığınız ve çalıştığınız bankadan olmalı
Varsa üzerinize ait gayrimenkul evrak fotokopileri. Konsolosluk mal varlığınızı görmek amaçlı istemekte olup bulunması vizenin çıkma olasılığa etkendir.
Tam temkinli vukuatlı nüfus dairesinden alınmış düşünceler kısmı yazılı nüfus kayıt örneği. (Ticari amaçlı başvurularda gerek yoktur)
YUKARIDA BULUNAN BELGELERE EK OLARAK

  • Şirket sahibi olanlar
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.
  • Ticaret odası sicil kaydı ve faaliyet belgesi (Asıl belge)
  • Sigortalı çalışanlar
  • İşveren Yazısı: Göreviniz ve gideceğiniz tarihler arasında izinli olduğunuza dair izin yazısı.
  • Son 3 aya ait maaş bordrosu.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Emekli olanlar
  • Emekli cüzdan veya kimlik fotokopisi eğer yoksa SGK’dan son ayın maaş bodrosu
  • Çiftçi olanlar
  • Ziraat odasından alınmış yeni tarihli çiftçilik belgesi
  • Öğrenciler
  • Yeni tarihli öğrenci belgesi asıl evrak kaşeli imzalı ve resimli
  • Ayrıca geçimini sağlayan veli ne iş yapıyor ise ona dair belgeler
  • Ayrıca 18 yaş altı vatandaşlar için eğer anne ve baba ile birlikte gitmiyor ise noterden muvafakatname yazısı gerekmektedir. Anne ve babadan herhangi biri gitmeyecekse gitmeyecek olan veliden yine noterden muvafakatname gerekmektedir.
  • Ev Hanımları
  • Geçimini sağlayan eşleri ne iş yapıyor ise ona dair belgeler
  • Doktor Avukat Eczacı Olanlar
  • İş yeri sahibi iseler iş yeri evraklarını yanı sıra
  • Doktorlar tabipler odası kaydı
  • Avukatlar baro kaydı
  • Eczacılar, Eczacılar Oda kaydı sunmalıdırlar.
  • Şoförler
  • Vergi levhası ve sahip oldukları mal varlıklarının yanı sıra şoförler odası kaydı
  • Uyarı: Bütün bu belgelerin dışında konsolosluğun sizlerden ek evrak talep etmesi durumunda onlarıda hazırlama zorunluluğunuz bulunduğunu unutmayın.
Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.

Yorumlar kapatıldı.